Ръководство: как да продаваме безплатния си Sweat Economy в Near Protocol

Sweat Economy най-просто казано е крачкомер с криптовалута. Към 15.09.2022 първите 5000 крачки за деня генерират 5 Sweat токена напълно безплатно за всеки с Android/iPhone телефон. Цената на 1 Sweat токен е:

От къде идва стойността на Sweat токена?

От 50 години живеем във време, в което фиатните пари се печатат от въздуха без общоприети правила. Това създава огромна несигурност във всеки, който се опитва да съхрани стойност във времето. Криптовалутите са един експериментален отговор на тази несигурност. Подобно на фиатните пари и те се печатат от въздуха, но по общоприети правила записани в компютърен код. Разбира се тези правила подлежат на промяна ако общността зад дадена криптовалута се споразумее за това - което беше потвърдено с преминаването на втората най-голяма криптовалута Ethereum от печатане с видео карти към печатане с доказателство за залог. Тези записани в компютърен код правила правят нашите измислени пари по-добри от измислените пари на държавите.

Sweat Economy е нов тип криптовалута използваща нов метод за печатане на пари - Move To Earn - движи се за да печелиш:

Стойността на Sweat токена е чисто спекулативна, подобно на всичко в криптото света, но ниския праг за влизане (наличие на смартфон и ходене) е предпоставка за растеж, наличието на депозит за лихва (стейкване), nft-та и други “екстри” също помагат за увеличаване на спекулативния му потенциал.

Ръководство за продажба на Sweat токена в децентрализирана борса

След като сте си инсталирали Sweatcoin приложението на телефона си и сте генерирали първите си токени в Sweat wallet може да ги продадете в децентрализирана борса.

  1. За да достъпите борсата трябва да влезете в портфейла си върху Near Protocol блокчейна.
  • Преди това обаче трябва да запишете ключа към портфейла си на сигурно място. Ключа се намира в линка от писмото изпратено ви от Sweat.

  • Кликнете и задръжте върху “Log into your Sweat wallet” докато ви се появи долното меню и изберете “Копиране на URL адреса”.

  • Отворете приложение за писане на бележки на телефона си и поставете линка в него. Ще видите линк с 12 думи в него разделени от текст “%20”, изтривате навсякъде, където има “%20” докато останат само 12-те думи. Това е “Ключът” ви към портфейла. Никога не го споделяйте с никой. Не го съхранявайт в интернет или на телефона ви. Запишете го на поне 2 листа хартия и ги дръжте на различни места.

  • Отидете на Passphrase и кликнете на “Recover Account”

  • Въведете 12-те думи от Ключа ви и кликнете на “Find My Account”

  • Публичния ви адрес е видим и може да бъде копиран от тук, като кликнете първо на 1.“Меню” и след това на 2.“Бутон за копиране”

  1. Транзакциите със Sweat токена се заплащат с Near монетата, защото Sweat е токен върху Near Protocol блокчейна. За да може да продавате Sweat трябва да си купите от Near монетата, с която да плащате за таксите. Първоначално портфейла ви е захранен с малко количество Near токен от Sweat фондацията, но е необходимо да си купите повече ако ще го продавате активно.

За да купите Near влезте в борса, която го поддържа - списък с борсите може да намерите тук:

Настоящия пример е с Crypto.com борсата. Важно е никога да не съхранявате криптото си в борса, защото редовно биват хаквани или бягат с парите. Правилния начин за използване на борса е като рампа за влизане и излизане от децентрализираните решения, така сте изложени на риск само за минимално време.

  • Влезте в акаунта си в Crypto.com и го заредете с пари, SEPA превод през Revolut към борсата излиза безплатно. Купете Near и го прехвърлете към Sweat портфейла си. В крипто.ком кликнете на Crypto Wallet / Transfer / Withdraw / External Wallet / кликнете на знака + / Wallet Address / изберете NEAR Protocol / кликнете на NEAR бутона (по подразбиране е избран Cronos) / в полето Near Address поставете публичния адреса от Sweat портфела ви (от последната подточка на 1. по-горе). След 24 часа ще може да изпратите Near монети към публичния си адрес.

  1. Следващата стъпка е да влезете в https://app.ref.finance/, това е децентрализирана борса, на която може по сигурен начин да обменяте Sweat токени за USDC

Здравейте , някой може ли да ми обясни стъпка по стъпка как мога да търгувам sweatcoin, нещо немога да се оправя