Safe Network новини 🇧🇬 1.2.2024

Стабилен напредък е посланието тази седмица. „QuicNet“ работи. Производителността е добра, въпреки че видяхме и идентифицирахме някои проблеми с липсващи части данни (свързани с рестартирани възли, получаващи плащания към стари ключове), така че търсим да се справим с това.

Иначе държим под око паметта на възлите, но нещата като цяло изглежда не вървят много зле с quic като базов транспортен слой :muscle:

Общ напредък

@qi_ma дълбае дълбоко в проследяването на грешки и проблеми в тестовата мрежа, когато изникват.

@roland работи за по-нататъшно подобряване на node-manager и коригиране на CI процесите, които остават нестабилни от самото начало. @chriso също работи за замяната на изпълнимия файл на тестовата мрежа с новия мениджър на възли за локално развитие, а @bzee започна да се задълбочава в процеса на надграждане на възли сега, когато мениджърът се използва за разгръщане на нашите тестови мрежи.

@jason_paul продължава да напредва с документацията, както и да въвежда нова функция, която позволява по-лесна оценка на разходите чрез CLI.

Подобренията на портфейла, позволяващи подписване извън обхвата, бяха обединени и сега @bochaco разглежда по-нататъшно почистване на портфейла, както и започва да определя обхвата на това, от което може да се нуждаем и искаме от гледна точка на „пакета на акаунта“.

Работата по DAG продължава с @anselme, изработвайки основен пример за клиент, който ще се стремим да разширим в нещо полезно като начин за одит на мрежовите операции.

Благодарим и на @mav за по-нататъшната работа по OMNI обмяната, която се оформя добре :muscle:!


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България