Safe Network новини 🇧🇬 19.1.2023

Това е една от онези седмици, в които се случват много неща, но нищо съществено за докладване, така че ще се задоволим с кратко описание на свършената работа.

Мостафа прокара консенсусните си алгоритми през усилено тестване. Случайните тестове вече преминават и кода е готово за обединяване. Като напомняне, това ще се използва за обработка на масови напускания и присъединявания чрез подреждане.

@Anselme също постигна добър напредък в преработването на DBC. Той премахна ringct, което беше проблематично поради редица причини, които може да обясним на по-късна дата - или просто ни попитайте по-долу (вижте английския форум). От друга страна, запазваме скриването на суми и еднократните ключове за DBC.

@bochaco продължава да разглежда съобщенията и тази седмица си играеше с AE отговорите като част от „node_msg“ тип съобщенията. Седмиците на тестване на различни поправки дадоха резултат в друг PR, който активира повторно многонишково тестване в CI. Преди това тестовете бяха напълно ненадеждни, но с всички поправки през последните месеци нещата вече са много по-стабилни!

@oetyng също разглежда съобщенията, по-специално почистването на кода около логиката на присъединяване - когато възлите се опитват да се присъединят към мрежата - което дълго време беше специален случай, който имаше докосваща се сложност в целия възел и комуникационния код. Тази промяна трябва да отвори вратата за допълнителни опростявания.

@bzee все още работи дълбоко в qp2p, опростява го и го лишава от някои функции, които не използваме. Което трябва да намести и да опрости нещата от страна на възела.

@joshuef търси по-добър начин за идентифициране и санкциониране на дефектни възли.

И накрая, благодарим за всички отзиви относно RFC за разпределението на токени! След като обмислихме плюсовете и минусите, решихме да се придържаме към плана, описан в тази публикация, и го представихме на швейцарските власти. :bowing_man:


Преводи:

:uk: English :ru: Russian ; :de: German ; :es: Spanish ; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Redirecting...