Safe Network новини 🇧🇬 25.5.2023

Кратка малка актуализация тази седмица, докато работим за нова тестова мрежа.

Общ напредък

На AutoNat фронта, имахме страхотен кандидат в движение, но грешка в последния момент ни попречи да създадем тестова мрежа за това днес. @bzee и @angus се ровят в регресията и веднага щом източникът на този проблем бъде открит и намерим решение, ще отприщим тестова мрежа за откриване на NAT, която трябва да предотврати присъединяването на недостъпни възли към мрежата (и по този начин ни дават малко по-реалистичен „отлив“).

Тестовете при разделяне за непрекъсната интеграция бяха подобрени много от @bochacho, а @qi.ma работи усилено, подобрявайки персонализирания алгоритъм за репликация на данни и го тества спрямо това. Тази нова настройка ще означава, че можем само да публикуваме отново съответните данни при разделяне, което трябва да бъде по-бързо и по-икономично от подхода на libp2p, който изисква повторно публикуване на #ВсичкиНеща всеки X път. Ако това работи добре, вероятно ще преминем към хибриден подход тук, така че да имаме по-бързо, целенасочено повторно публикуване на данните, управлявано от събития, подкрепено от по-дълги интервали на периодична репликация (поне докато не навлезем по-дълбоко в конкретни архивни възли, които може да въведем в последствие).

@anselme почти финализира DBC преструктурирането, добавяйки DBC към libp2p RecordStore, допълнително опростявайки репликацията на данни. Той ще направи същото за Регистрите веднага след това.

Също така подобряваме инструмента за тестовата мрежа, позволявайки AWS или Digital Ocean да се използват за хостване на възли. И @chris сега започва работа по преструктуриране, за да опрости процеса на освобождаване (и да разплете донякъде нашите кодови бази на възли/клиенти)!


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: SAFEnetwork България | Facebook
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България