Safe Network новини 🇧🇬 29.10.2020

Накратко

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • Safe мрежата получи Наградата за най-вълнуващия dWeb проект от Noonies 2020. :tada: Нашите благодарности към всички гласували.
 • Добавихме първите си проптестове към sn_routing и sn_data_types и сме ентусиазирани от помощта, която ще донесат на проекта.
 • Напредъка по вътрешните ни тестове продължава, като фокусът леко се превключва към подобряване на производителността.
 • Извършваме по-значимо преструктуриране и втвърдяване на кода в sn_routing, главно около DKG процеса.

Safe клиент, възли и qp2p

Safe Network трансфери план на проекта
Safe клиент план на проекта
Safe Network възли план на проекта

Продължавайки с работата от миналата седмица, внедрихме промяна, която премахва PublicId и ClientFullId от sn_data_types, вместо просто да разчитаме на Keypairs за идентифициране на клиенти и възли. Тази промяна е разпространена в различните контейнери и вече е налице.

След като приключихме с това преминахме към по-задълбочено тестване на нашите типове данни, започвайки с настройването на proptests за типовете данни за последователността - вж. нашият PR тук, който в момента преминава през процеса ни за партньорска проверка.

От страна на тестовата мрежа сега виждаме устойчиви резултати по време на стартирането на мрежата и формирането на секциите. Сега сме фокусирани върху оптимизирането и подобряването на някои неща под капака, за да подобрим производителността по време на разгръщане на мрежата. В ход са няколко преструктурирания по отношение на DKG сесиите по време на фазата на стартиране на мрежата, които имат за цел да увеличат скоростта на първоначалното стартиране на секцията. Също така връщаме експортираните тестове, които включват клиентския тестов пакет в sn_node и помагат при непрекъсната интеграция и тестване.

Тази седмица също завършихме внедряването на флаговете --fresh и --clean, които ни помагат да предотвратим използването на по-стари qp2p конфигурации. Флагът „–fresh“ запазва по-старите конфигурации на диска, без да ги използва. Флагът “–clean” изчиства всички по-стари конфигурационни файлове на диска. И двата флага използват конфигурацията по подразбиране или новата конфигурация, предадена чрез други аргументи на командния ред. Това вече си проправя път чрез тестване и преглед в sn_node и qp2p.

Междувременно работим по укрепване на системата за трансфери за постигане на последователност, ефективност и анонимност. :hammer_and_wrench:

Маршрутизиране

План на проекта

Тази седмица обединихме доста работа от преструктурирането, обхващаща предимно DKG частта от маршрутизирането. Работата по преструктурирането, допълнителните тестове и DKG поправката премахна модула rng, и го замени с rand::thread_rng и преструктурира някои други модули и помощни функции за опростяване на кода. Работата по извличане на по-голямата част на DKG логиката от Approved в DkgVoter допълнително опрости дългия ʻApproved.rs` и разшири тестовия DKG пакет да обхващат повече сценарии.

Също така решихме да премахнем специфичния за маршрутизацията log_ident, тъй като смятаме, че това може да доведе до объркване при разглеждане на кода и не е в съответствие с другите контейнери.

Също така си струва да се спомене, че въведохме първия си proptest в кодовата база на Маршрутизацията. Това демонстрира използването на proptesting с първоначален пример. И така проправя пътя за по-задълбочен тестов пакет, като помага да се открият проблеми, които модулното тестване просто не би могло да засече самостоятелно.

safenetwork.tech обновления на английския сайт

Малко информация относно няколко актуализации на английския уебсайт safenetwork.tech, направени тази седмица.

Първо, добавихме базираната в Обединеното кралство фирма за крипто брокерство BC Bitcoin като нова опция за покупка и продажба на MAID. Може да забележите, че връзката към техния сайт се е добавена на страницата Safecoin, както и в няколко от страниците с често задавани въпроси.

Вторият пакет с обновления PR, който беше обединен днес е опит да приведем съдържанието на сайта малко повече в съответствие с текущото състояние и посока на проекта. Този уебсайт (и други) са пренебрегнати в последно време, тъй като фокусираме цялата си енергия към целите на Флеминг, което знаем, че разбирате. Сметнахме, че си струва да отделим малко време, за да направим няколко бързи актуализации, които бяха предложени във форума няколко пъти наскоро. Осъзнаваме, че все още се изискват няколко допълнителни актуализации, наистина смятаме, че голяма част от съдържанието може да претърпи основен ремонт, но не искаме да се разсейваме прекалено много сега, така че ще се върнем към това в близко бъдеще, когато времето позволява. Някои от ниско висящите плодове, които бяха откъснати:

 • премахване на споменаванията за PARSEC,
 • премахване на остарели изображения от пресата,
 • превключване на социалните връзки в Twitter и Facebook към актуалните акаунти,
 • премахване на връзки към блога,
 • премахване на опцията за регистрация за бюлетина и
 • различни текстови актуализации, за да се опитаме да отразим по-добре текущото състояние на проекта.

 • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: SAFE Network Forum
 • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската SAFE общност: https://www.facebook.com/groups/SafeNetworkBulgaria/
 • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на SAFE Network България: https://www.facebook.com/SafeNetworkBulgaria/