Safe Network новини 🇧🇬 5.10.2023

Имахме две тестови мрежи през последната седмица, с цел да изясним проблемите при репликацията и при клиента, както и да проучим увеличеното използване на памет, което виждахме при възлите.

Досега, въпреки че все още виждаме проблеми с клиента, успяхме да изясним какво се случва там и така корекциите на неуспешни четения на CashNote и други проблеми с качването са в процес на разработка.

Също така успяхме да накараме heaptrack да работи за тестовата мрежа след някои фалшиви стартове, така че сега събираме ценни данни там. Вече изглежда, че възлите използват малко по-малко памет от предишните, вероятно поради почистването на някои инструменти за логове.

Все още не е ясно дали връщането към предишни стратегии за репликация ще е стабилно, но това изглежда се дължи най-вече на проблемите на клиента, които видяхме, че блокират по-големи качвания. Надяваме се, че това ще бъде изяснено скоро и ще можем да го проверим в настоящата тестова мрежа.

Общ напредък

@bochaco изясняваше поведението на gossipsub и поддържаше връзка с екипа на libp2p. Големи благодарности на Maxinden и Thomas и екипа, че винаги са били толкова отзивчиви! :bowing_man: Нещата започват да се стабилизират и избистрят.

@anselme почистваше различни API-та в трансферите и регистрите, а също работеше и по различни грешки в CI.

Имаме първоначален PR за табло за управление на локален възел, с който @roland експериментира. Това може да се окаже добър начин за извличане на информация от работещи възли. Ако искате да експериментирате там, има информация в PR-а за смелите!

Сега използваме повторно предишни плащания, когато се опитваме да доплатим, ако цените са се променили благодарение на @benno, а @qi_ma помага за отстраняването на грешки при проблемите на клиента и формирането на корекции за различни проблеми с паралелността, които виждаме там!

И, не на последно място, @chriso току-що направи чудесен pr merged, подобрявайки потребителското изживяване на CLI с някои по-информативни ленти за напредък!

Доста сме заети, но всички малки подобрения и корекции на грешки ни приближават много повече!

Благодарим отново на всички, които тестват всичко. Вашите усилия и логове се оказват безценни за стабилизирането на всичко!


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България