Safe Network новини 🇧🇬 7.4.2022

Новините тази седмица са кратки, но със сигурност няма забавяне, плюс има нов член на екипа, който да приветстваме…

Общ напредък

Първо, сме щастливи да приветстваме Роланд Шервин като най-новия член на екипа на MaidSafe. Роланд започна тази седмица и вече навлиза в кода с много положителна енергия. Ще го оставим да се представи по-долу.

@Anselme поставя последните щрихи на предаването, чиято цел е да се увери, че новоизбраните Старейшини имат всичката правилна информация, ключове и така нататък. Това е “почти готово” :tm: от известно време, но изчаква членството, което обхваща новите възли, присъединяващи се към Секцията, управлението на капацитета, изхвърлянето на неработещи възли или намаляването на възрастта на възлите и повишаването на Възрастните до Старейшини - което отне повече време отколкото се надявахме. Въпреки това вече определено виждаме светлина в края на този конкретен тунел.

Междувременно @bochaco разглежда кода на нашия портфейл с цел да го интегрира в API-то на Safe мрежата, така че да работи с новите типове данни с множество карти и DBC. Събрал е няколко прости CLI команди, за да позволи на потребителите да управляват портфейлите си. Той и @dirvine също разследват WASM и HTTP/3, за да проверят потенциала им за опростяване на мрежата в бъдеще.

@yogesh състави стратегия за тестване за следващите етапи на разработка. Вътрешни неща засега, но наистина би трябвало да помогнат с някои от аномалиите при тестване, които изпитваме.

@qi_ma намери и поправи грешка, която може да е задържала промени в членството. Възрастните не са се актуализирали непременно до най-новия SAP правилно, което би могло да причини различни проблеми с нарастването на секциите.

И накрая, бихме искали да признаем и оценим работата и отдадеността на @danda към DBC, и по-специално компонента за заменяемост, към който той има голям принос. Пътищата на Дан и MaidSafe се разделиха. В момента той има различен набор от приоритети и ще ги последва. Но му желаем всичко най-добро в каквото и да насочи талантите си.

И сега към Роланд

Добър ден на всички! Аз съм @roland и се присъединих към MaidSafe като младши програмист. Завърших електроинженерство, но по-късно разбрах, че програмирането е моята област на интерес. Така че поех по този път и оттогава съм влюбен в него. Работих като React разработчик, преди да се присъединя тук.

Първият път, когато чух за биткойн беше през 2017 г. и това драстично промени начина, по който гледам на света. Оттогава съм напълно влюбен в концепцията за децентрализация и как тя може да промени света към по-добро. И е сюрреалистично да работя върху Safe Network с хора с единомислие, които споделят същите ценности като моите.


Преводи:

:uk: English :ru: Russian ; :de: German ; :es: Spanish ; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България