Safe Network новини 🇧🇬 11.1.2024

Две радостни съобщения тази седмица. Едно, за който вече знаете - добавянето на eMaid на нова борса, BitMart. @AJ_MS и @JimCollinson положиха всички усилия, за да постигнат това и засега всичко е добре, с уговорката, че някои потребители в САЩ съобщават за проблеми. Разглеждаме това в момента.

Другата фантастична новина е пристигането на нов MaidSafer :trumpet:. Джейсън носи много ценен опит, той е страхотен за екипа и вече е полезен. Ще го оставим да се представи по-долу.

Да, знаем, че ви е скучно да качвате едни и същи стари файлове – и да не успявате да качите мегалитни LLM. Работим усилено, за да ви предложим нови играчки, с които да играете, включително изпитания без кранове и възможности за големи файлове. Междувременно обаче, въпреки че е груба по ръбовете и мрънкаща под принуда и може би малко скучна, тестовата мрежа поне е доста стабилна и ни предоставя някои ценни поуки.

Осъзнаваме също, че кранът ви причинява болка. Основно това, което се случва, са тесни места в производителността, водещи до по-бавни от очакваните операции, портфейлът не обработва правилно тези бавни операции, генерира грешки и непотвърдени транзакции, което води до проблеми. Така че основната причина е, че малките части данни не се проверяват достатъчно бързо и това е, в което се задълбочаваме сега.

И сега криптираме всички данни чрез самокриптиране. Благодарим на всички, които се включиха в дискусията около това.

Специални благодарности на Thomas Markiewicz за неговите подобрения в нашето sn_registers хранилище.

Добре дошъл Джейсън

Здравейте на всички, Казвам се Джейсън и съм от Южен Уелс, Обединеното кралство. От известно време пиша back-end код и разработвам системи. Или с Kotlin, Java или Rust.

Когато не съм зает, обичам да играя онлайн игри (предимно Dayz или Lethal Company в момента). В миналото съм работил в много страни, като Германия, Швейцария и Китай. Хубаво е да се върна у дома тук, в Обединеното кралство, но климата наистина не ми липсваше. :smile: Страхотно е да бъда част от екипа на MaidSafe и наистина очаквам с нетърпение да разработя много удобни функции за всички вас в бъдеще!

Общ напредък

Qi_ma пусна PR-и както обикновено, забележителен сред тях е този за преработване на потока на качване от клиенти. Това беше преработено, за да стане по-паралелизирано, за което ранните тестове показаха подобрения при натоварване. Още един подобрява заявките за ефективността на проверката на парчета.

Във връзка с това @roland направи някои подобрения, за да предотврати прескачането на портфейла на непотвърдени транзакции, част от коригирането на повреди при кран сървъра и PR за ускоряване изтегляния, отчитайки впечатляващо (до) 2 пъти подобрение.

@anselme беше зает с отстраняване на грешки с едновременни записи в регистри и закопава в алтернативни подходи за сигурност, балансиращи леки протоколи за клюки срещу това всички възли да изграждат DAG, за да проверяват всичко. Оптималният подход ще бъде някъде между тези два метода.

Заедно с @chriso, @bzee работи по testnet-deploy, отстранява някои Ansible грешки и кара RPC да работи правилно. Все още има нужда от малко полиране, но те успяха да направят тестова мрежа без никакви грешки. Идеята е всичко да се управлява дистанционно, включително възможността за безпроблемни надстройки.

@bochaco изпрати PR в подкрепа на изграждането и подписването на трансфери към портфейл само за гледане, като пренася кодирания неподписан трансфер в офлайн горещ портфейл за подписване и накрая се връща към портфейла само за гледане, за да излъчи подписания трансфер в мрежата. Сега той работи върху CLI команди, за да поддържа тази функционалност.

@Jason_Paul се потопи направо, подобрявайки документацията и накара настройката на тестовата мрежа да използва платформено-агностични команди.

@JimCollinson и @AJ_MS се трудиха за добавянето на eMaid в борсата BitMart и са доста доволен от начина, по който върви досега.

@Joshuef и @qi_ma разглеждат тесните места в производителността, когато възлите се запълват. Освен общото забавяне на мрежата, това води и до повреди на крана. Джош също изпрати PR за подобряване на функционалността за публични/частни данни, въведена в последната тестова мрежа.

И по предложение на @mav, @dirvine преразгледа дизайна за самокриптиране и премахна минималния размер на парчетата данни, така че сега дори много малки файлове ще бъдат криптирани на парчета. Дейвид също се занимаваше с малката си общност от LLMs. Световното господство със сигурност е точно зад ъгъла (или „скоро“).


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България