Safe Network новини 🇧🇬 15.2.2024

Много от вас влагат сърцата и душите си във Valentines Net (или RelationshipTestNet, както стана известна), което само ни кара да ви обичаме още повече :heart:. Искрено се надяваме, че в резултат на това няма да бъдете изгонени от дома си. И ако все пак ви изгонят, да почувствате, че си е струвало, и имате удобен подслон.

Целта на тази тестова мрежа е да провери ефектите от клюките (също вредни за взаимоотношенията), по-специално дали те стоят зад пиковете на паметта, наблюдавани в последните няколко теста.

Благодарим и на тези от вас, които участваха в дебата относно регистрите и API-то на регистъра. Беше полезно да обмислим плюсовете и минусите на конкурентните подходи. Както обикновено, започваме просто. @bochaco разработва проста система за управление на файлове, способна да съхранява метаданни като части. След като това стане, ще видим как работи по отношение на производителността на мрежата и потребителския интерфейс на разработчиците.

Последната тестова мрежа не можеше да се надгражда в движение, така че коригирането на това е едно нещо, върху което работихме тази седмица. На други места постигаме напредък с използването на DAG за одит и предотвратяване на двойни разходи; нагазваме в WASM; подготвяме крана за разпределение на токени в реалния живот; и добавяме функционалност към node_manager, модулът, който контролира тестовите мрежи, заедно с обичайните корекции на грешки и настройки.

PR ъгълът
@mav добави към своята изключителна работа по разпространението на токени, включително нова крайна точка на API-то за крана. Това разкрива предварително генерираните разпределения на токени, което позволява лесно извличане от собствениците на MAID. Наистина важна работа и много оценена. :mechanical_arm:

Общ напредък

@chriso работи върху подобряването и щателното тестване на командата за надграждане на node_manager. Той добави поддръжка за аргументи --url, --version и --force. Тъй като процесът на надграждане изисква root достъп, той планира да внедри интеграционни тестове, които могат да се изпълняват само в CI среда, където root е наличен. Крис също проучи проблеми с дисковото пространство по време на процеса на пускане.

Също така за „node_manager“, @roland се стреми да го превърне в дълготраен демон процес. Той добави функционалност към deployer и node_manager за задаване на променливи на средата като нива на журнал за услугата safenode и за разгръщане и надграждане . Той събра PR #1302, за да гарантира, че портовете на възлите се запазват, когато възлите рестартират процеса по време на надграждане, и подобри обработката на register PUT операции.

По отношение на регистри, папки и файлове, @bochaco постигна напредък във функционалността за управление на папки, надграждайки първоначалното си внедряване на команди за качване и изтегляне. Той също така разгледа синхронизирането на локалните промени в отдалеченото хранилище и преместването на хранилището на метаданни във файлови парчета в мрежата. И добави PR, за да кешира идентификационния номер на партньор на получателя за съхранение в локалния портфейл.

По отношение на DAG-а @anselme постигна допълнителен напредък в одита. Той също така поправи проблем, открит от @mav, свързан с откриването на вече осребрени или изразходвани трансфери. Anselme също така работи върху abstraction DAG база данни за sn_auditor, за да позволи изпълнението на DAG изграждането и сървърните компоненти в паралелни нишки и функционалност за конвертиране на изхода във формат SVG. Това ще ни позволи да визуализираме пълната графика на транзакциите в браузър.

Междувременно, в света на WASM, @bzee продължи да изследва интеграцията на Web Assembly, експериментирайки с Wasmtime и базирани на браузър настройки. Той продължи дълбокото си гмуркане в libp2p транспорти като WebSockets, TCP и QUIC, за да разбере техните възможности.

@jason_paul настрои VS Code debugger, за да получи представа за кодовата база. Той също така преработи кода за качване в подготовка за нова CLI функция показваща приблизителната цена.

И @qi_ma помогна да настрои най-новата публична тестова мрежа, преди да създаде тестове за разпространение на токени. Той проучи регистрационни файлове, за да разреши проблеми като неуспех при качване на голям файл, а също така проучи свързания с OMNI код в подготовка за преобразуване на MAID към SNT.


Източници:

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България