Safe Network новини 🇧🇬 18.1.2024

NewYearNet продължи да се движи добре благодарение на щедрото отношение на общността. Сега тестовата мрежа е тиха, но върви добре (освен за крана) и е доста стабилна, което е страхотно.

Докато това продължаваше, ние планирахме следващия тест, който трябва да включва quic като протоколен слой. Това ще означава, че няма AutoNat, което може да повлияе на изживяването на възлите на хората от дома, но не трябва да засегне никого, работещ на VPS или където вече е зададено пренасочване на портове, например.

Общ напредък

@chriso и @bzee работиха усилено върху интегрирането на мениджъра на възли, който сега се използва в CI и скоро ще си проправи път и в версиите на тестовите мрежи. Това вероятно ще сигнализира залязването на текущото sn_testnet хранилище, след като интегрираме мениджъра в monorepo.

@jason_paul разработи клиентската документация, добавяйки някои от чудесните „doctests“ на Rust към API на портфейла. Надяваме се, че правим нещата едновременно по-ясни и гарантираме, че документите са тествани спрямо текущата кодова база (и така поддържани актуални!)

@anselme продължава да работи за оптиката за сигурност на Spend и обмисля алтернативни маршрути за това, че възелът трябва да изпълнява DAG заедно с @dirvine.

@roland почти има мрежово тестване на живо като част от нашия непрекъснат процес на доставка, което е доста вълнуващо! Междувременно @qi.ma продължи да рови в потенциални проблеми от последната тестова мрежа и добави още тестове за големи файлове и клиентски качвания, които може да са разкрили повече подобрения в производителността!

Всичко ще бъде тествано, когато получим нова тестова мрежа!


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България