Safe Network новини 🇧🇬 21.3.2024

Погледнете актуализираната бяла книга за проекта, плюс новото ни име… прочетете Представяме най-новата ни Бяла книга и… autonomi, ако още не сте го направили :tada:

Също така получихме нова тестова мрежа, след като премахнахме някои проблеми с откриването на BadNode. Тази тестова мрежа добавя някои основни откривания на аномално поведение на възлите и има за цел да поддържа таблиците за маршрутизиране на мрежата хубави, подредени и чисти.

Освен това, екипът продължава да върви напред на множество фронтове!

Общ напредък

@roland и @qi_ma тестваха и промениха механизмите за откриване на bad_node. Вече разполагаме с някои основни проверки, за да открием близки възли, които не успяват да репликират данни, или да намерим отдалечени възли, чиито връстници изглежда имат подобно мнение. Това ни позволява да изчистим таблицата за маршрутизиране и да се надяваме, че ще предотврати влошаването на мрежата с течение на времето.

@bochaco продължава да изяснява нашите „папки“ команди, като добавя още тестове там. По подобен начин @jason_paul се справя както с CI, така и със съществуващите тестове, за да помогне за подобряване на нещата на този фронт.

@chriso направи подобрения и актуализации, за да позволи по-прости надстройки на „кран“-а и по-добро управление на възлите.

@benno разработи код за по-ефективно активиране на websockets и сега се ориентира към повишаване на сигурността около портфейла. Което @mav също добавя с генериране на мнемонична ентропия чрез EIP2333 подобни спецификации.

И не на последно място, @anselme преработи DAG-а и кода за одит, като го направи по-стабилен и поправи грешки. Започваме да разглеждаме изискванията за изпълнение на DAG възли, за да видим как най-добре това може да бъде интегрирано в мрежовите операции.


Източници:

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Redirecting...