Safe Network новини 🇧🇬 23.11.2023

Най-важните новини, които трябва да съобщим тази седмица, за тези, които не са чули, е спирането на борсата Bittrex. След 4 декември ще бъдат възможни само тегления от Bittrex. Всеки, който има MAID в Bittrex, е добре да го изтегли от борсата по-рано, отколкото по-късно, и да съхрани своите токени в Omni-съвместим портфейл.

Алтернативата за търговия с Omni-MAID вече е ограничена до HitBTC, но @swissprivatebanker любезно ни увери, че неговата компания Altcoinomy ще продължи да преобразува MAID в eth-съвместим eMaid в обозримо бъдеще за тези, които искат да продължат да търгуват. :pray:. Вижте тази тема за повече информация относно процеса на конвертиране.

Бъдете сигурни, че както MAID, така и eMAID ще могат да се разменят 1:1 с токените на Safe мрежата (SNT) след стартирането й.

Друга новина е, че най-новата тестова мрежа изглежда е решила някои проблеми и е открила други в стил една стъпка напред-една стъпка назад. Изглежда, че възлите не откриват правилно цялата мрежа, по-специално имат по-лоши познания за най-близките си съседи, което изглежда води до поемането на повече отговорност за повече данни, отколкото трябва. Това не се случваше с по-малките ни вътрешни тестове, така че изглежда като нещо, което се появява с мащаба. Както и да е, ловците на елени :male_detective: са включени, лупите са извадени и не очакваме да мине много време, преди да можем да пуснем версия 2.

Общ напредък

@anselme внедри PaymentQuote, опростявайки процеса на плащане и отървавайки се от условията на ценовата надпревара от страна на клиента. Това ще позволи допълнителни опростявания от страна на клиента за повторни опити за качване, които в момента са доста сложни. Сега той финализира кода от страна на клиента, за да съответства.

@joshuef направи някои промени, за да намали необработените „NetworkEvents“, което също трябва да намали шума от клюки.

Също така в Gossip, @qi_ma повдигна PR, за да избегне ненужното swarm_driver изхвърляне на клюкарски съобщения.

И @bochaco експериментира с увеличаване на GossipSub интервала на сърдечен ритъм до 5 секунди от 1 секунда. Това би трябвало да намали малко роялти мрежовия трафик.

@Joshuef забеляза, че клиентите ненужно участват в клюки и затова сложи край на това празно бърборене, за да намали трафика. Клюкарстването вече е деактивирано за клиенти по подразбиране чрез превключвател.

Джош също така направи някои оптимизации, за да подобри степента на успех при качване на големи файлове, добави CLI флаг, така че потребителите да могат да конфигурират размерите на партидите и активирано повторно използване на TCP порт, за да се справят с потенциални затруднения.

В модула sn_testnet_deploy @roland повдигна PR за rsync регистрационни файлове от виртуални машини към локална машина, което трябва драстично да намали времето, което отнема за синхронизиране на регистрационни файлове от тестовите мрежи. Междувременно @chriso преработи node_manager, за да предостави команда start, и вече има install и start ` команди, работещи на Windows, както и на macOS и Linux.

@bzee разглежда обхвата на RPC командите за стартиране и спиране на възли, извличане на информация за състоянието и други подобни, и как те се интегрират с услугите в операционните системи. Той продължава да разглежда Sybil атаките и защитите срещу тях в контекста на „libp2p“.

А @anselme и @roland обмислят последиците за атаките тип човек по средата и DDoS атаките на настройките на кворума за валидиране на възли в контекста на транзакциите. Кратката версия е: почти сме сигурни, че такива атаки ще бъдат изключително трудни за провеждане с каквато и да е настройка, но очевидно искаме да сме сигурни, че всички бази са покрити преди бетата.

Що се отнася до показателите, Роланд повдигна PR, за да активира регистриране на кранове, а Qi обедини такъв, който събира swarm_driver статистически данни на манипулатора.

И накрая, Anselme разглежда допълнително потенциални рампи за SNT, а @jimcollinson работи по представяне пред борси и потенциални партньори, когато дойде това славно време.


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Redirecting...