Safe Network новини 🇧🇬 25.1.2024

Тази седмица затворихме „NewYearsNet“ и се борихме с някои проблеми с CI и проблеми с внедряването на „quic“. Това не се дължи на някакви проблеми с клона сам по себе си, а с инструментите около него заради фокуса им върху tcp.

Заедно с това се опитваме да преминем към вътрешно използване на node-manager (и за разгръщане на тестовата мрежа), което е още един кръг от усложнения, които едва сега преминаваме.

След като това е готово, ще има още една бърза quic тестова мрежа, преди да преминем към тестване на някои други интересни неща!

Една от които е работата, която @mav върши по предложен поток за обмяна на OMNI токените, което трябва да позволи на предстоящите тестови мрежи да тестват процеса на обмяна , и да позволи на хората с OMNI токени директно да ги заявят (без да се налага да прибягват до кран!). Това е първи чернови процес и ще навлезем в повече подробности за това скоро ™.

Общ напредък

@qi.ma продължава да помага за прокарването на издания, тестови мрежи и тестване навсякъде, като коригира сравнителни тестове, намалява логовете и копае в други неуспешни тестове.

@roland и @chris натискаха на node-manager фронта, започвайки смяната към monorep, така че да го изпробваме навсякъде (например в предстоящите подобрения на CI, при които изпълняваме тестови мрежи на живо всяка нощ, което би трябвало да ни даде липсващ тестов слой през публична мрежа.)

@bochacho се завръща към подобряването на CLI и процесите на подписване, за да позволи подписване на транзакции извън лентата, тъй като изглежда, че директната интеграция на ledger/trezor може да не е възможна все още. Това би трябвало да ни постави на добро място, за да продължим напред, когато това има смисъл.

@jason_paul продължава подобряването на клиентската документация и също започва да навлиза в създаването на нови функции в кодовата база.

@Anselme продължи напредването на възможностите на DAG за възли, което позволява одит на валутата и пълно събиране на роялти такси. И продължихме да обсъждаме как най-добре да интегрираме такива проверки на DAG в нормалните потоци за проверка на разходите на възел (за да предотвратим атаки за създаване на пари). Нещата започват да се оформят на този фронт.

@joshuef продължи да се рови във възможностите за компилация на wasm за sn_client. Към края на миналата седмица имахме някои основни PR, за да коригираме и премахнем определени зависимости, които няма да работят на wasm32-unkown-unkown, но сега имаме основно доказателство за концепцията за неговото използване и PR навлиза в промените, необходими за активиране на по-нататъшна работа тук. Това е доста вълнуващо, тъй като архитектурата wasm32-unkown-unknown позволява стартирането на rust код в браузър :tada: (има ограничения за това и все още предстои да се реши как най-добре да се стартира, така че не бъдете твърде развълнувани. Но е страхотно потенциално да отворите още един фронт за използване на мрежата!).


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България