Safe Network новини 🇧🇬 30.11.2023

Тази седмица допълнително обмисляхме икономическите рампи за влизане и излизане на мрежата — особено в ранните етапи след генезиса — чрез процеса на преобразуване на MaidSafeCoin в Safe Network Token.

Въпреки че е нежелано развитие по много начини, планираното затваряне на борсата Bittrex, сигнализиращо за ефективното отпадането на търговията във формата на Omni протокола за MaidSafeCoin (MAID) ни дава възможност за по-прост процес при преминаването към SNT при стартирането.

На всичкото отгоре ни позволява да се съсредоточим върху базирания на ethereum eMAID (който все още можете да конвертирате безплатно) за по-широк и по-лесен достъп до SNT преди да бъде достъпен за закупуване; както и някои интересни опции за това как можем да възнаграждаваме и стимулираме тестването и участието в бета мрежи.

На всичкото отгоре, това ни дава малко повече свобода, когато става въпрос за изграждане на някои ранни рампи и влизания в по-широката икономика.

Фокусът винаги ще бъде върху разработването на широк и лесен естествен мрежов достъп чрез SNT директно, но опакованите прокси токени като eMAID все още са полезен инструмент, който е хубаво да имаме в комплекта.

Освен това разглеждаме основната причина за прекалено многото отворени връзки. След като спря FloodSub текущата тестова мрежа е по-добра от предишната в това отношение, но heaptracking все още разкрива много повече връзки, отколкото са ни необходими, което дестабилизира възлите.

Също така усъвършенствахме процеса на плащане на възнаграждение, включително работихме върху портфейли само за преглеждане, които могат да се управляват от възли на Фондацията (а по-късно и от други страни) за проследяване на приходите. Периодично те ще могат да преобразуват своите стотици индивидуални съхранени „CashNotes“ в по-големи, за да ги осребрят и да освободят място.

Благодарим на всички, както винаги, за всичките ви героични тестове и предложения - всичко е супер полезно. Специално споменаване тази седмица на danieleades, който изпрати PR за почистване на нашата верига от инструменти. Благодарим ти Даниел!

Общ напредък

@roland преработи мениджъра за парчета данни, за да опрости процеса на качване, като премахна разграничението на неплатени/платени парчета и започна да работи по внедряването на хеш (запис+ nonce) базирана проверка за парчета, за да се улесни процеса на проверка, както беше предложено от @peca.

Той също така финализира PR, който модифицира откриването в мрежата, за да използва динамични кандидати за деблокиране на тестовете на таблиците за маршрутизиране.

@qi_ma изпрати няколко PR-а (4932, 4934) към libp2p и повдигна друг PR за подобряване на точността на регистриране за identify операциите в модула sn_networking. Той също така стартира тестова мрежа с 2k възли, за да тества промени в абонаментите за клюки, което подобри много използването на паметта.

Въпреки това, клюките не са единствената причина за увеличената използвана памет и (вероятно) свързания с това проблем с прекомерната репликация. @joshuef и @bzee разглеждат различни ъгли около връзките, едновременните набирания, изчакванията на неактивна връзка и други потенциални източници на „прекомерно свързване“.

@anselme внедри проверка на разходите и одит от CLI и подобрена надеждност на проверката на транзакциите. Anselme също така въведе защити срещу две потенциални атаки: подправяне на „CashNote“ сумата и непълни разходи. Той също така преглежда този форум, за да разбере общите нужди на общността (стабилен кран, повторни опити за качване от CLI, проста проверка…) и мисли за подобрения там.

@chriso работи върху създаването на процес на освобождаване за мениджъра на възли, включително команди „публикуване“ и „премахване“, който се оформя добре.

@bochaco работи върху преминаването към msgpack за сериализиране на CashNotes в известия за лицензионни възнаграждения, а също и за парчета, регистри, портфейли и трансфери, които преди са използвали bincode, който не е кръстосано съвместим на всички езици.


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България