Safe Network новини 🇧🇬 31.8.2023

Тестовата мрежа „DialNet“, стартира тази сутрин, съдържа някои подобрения по въпроса за набиране на немаршрутизирани партньори - този, който причиняваше някои възли да останат без парчета данни. Имаме онова, което смятаме за поправка, която искаме да тестваме. Все още ще има нужда от някои настройки за производителност, но искаме да го изпробваме в реалния свят.

Тази седмица също разгледахме API-то и инструментите за програмистите. Вече се приближаваме към работещ продукт и наистина искаме нещата „просто да работят“ за тях. Това ще бъде основният ни фокус през следващите седмици.

Също така сме в точката, в която можем да започнем да изследваме сериозно репликацията на данни, стимулите, актуализациите и устойчивостта в мащаб. От само себе си се разбира, че основната функционалност трябва да бъде стабилна. Нашият подход е прост: опростяване, опростяване, опростяване.

Изглежда, че идват някои подобрения в libp2p, включително UPnP поддръжка, която трябва да позволи свързване и на възли от дома. Опитваме се да не се вълнуваме от това развитие, но сме много развълнувани!

Общ напредък

@JimCollinson и @Andrew работиха усилено върху продуктовото позициониране. Какъв трябва да бъде нашият първоначален подход? Кои са основните потребителски групи и как да говорим с тях? Трябва да имаме нещо за споделяне скоро.

Влезе голям PR с промени и настройки, за да се позволи плащане на част данни. Това означава, че сега изпращаме до всеки възел плащането, което е поискал, вместо да се опитваме/не успяваме да вземем произволна проба за цена от мрежата. Това трябва да направи качванията по-надеждни.

@Bochaco се завръща (да) и работи върху възнагражденията за съхраняване при възлите в локални портфейли, плюс CLI команда за заявка за баланси на възлите.

@Qi_ma продължи да проучва проблеми с качването на файлове и неуспешни тестове с бенчмаркове. Повечето от тях вече са коригирани. Той също така разреши няколко CI провала на PR с плащане на парче.

@Bzee разглежда проблема с набирането на немаршрутизирани партньори и внедри корекция. Това е основният проблем, който искаме да наблюдаваме в настоящата тестова мрежа.

@Roland работи върху хранилища за записи на клиент/възел и поправи грешка в работното пространство.

@Chriso използва работни потоци на GHA за автоматично създаване и унищожаване на тестови мрежи. Той също така търси алтернативи на logstash, който използваме за препращане на логове към S3, но се оказва, че изразходва малко повече ресурс.

И @joshuef преработи кода на портфейла, за да подобри производителността и също така работи по коригирането на проблема с бавните качвания.


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: SAFEnetwork България | Facebook
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България