Safe Network новини 🇧🇬 4.4.2024

Благодарение както обикновено на благородните тестери, нашата първа техническа бета мрежа все още върви добре и се оказва стабилна както очаквахме. Има и някои поправки и настройки въз основа на вашите отзиви и доклади… така че благодарим отново!

Един малък проблем е кранът (нашият начин за разпространение на токени към тестерите, за да започнат нещата в тестовите мрежи), който имаше малко колебания. Ограничаването на изхода на крана със сигурност помогна да спре възлите да се запълват толкова бързо, както се надявахме, и удължи живота на крана. Сега обаче изглежда, че е дръпнал каишката и е паднал.

Изглежда, че механизмът за ценообразуване работи и сме на добро място да получим актуализация, която ще коригира изчислението на разходите въз основа на съответните записи, за разлика само от общия брой записи.

Имаме нова отделна тестова мрежа за тестване на потенциални промени тук. Тя ще работи заедно със стабилната бета мрежа и ще ни позволи да тестваме идеи, без да се налага да премахваме бета версията.

PR кът

Много благодарим на Foorack, който предложи поправка в sn_auditor, за да може кодът да се показва правилно на уебсайта crates.io.

Общ напредък

@chriso актуализира readme на мениджъра на възли, така че не забравяйте да го прочетете, ако искате да стартирате множество възли като услуга. Може да се наложи да инсталирате най-новата версия на safeup, преди да можете да инсталирате мениджъра на възли, ако това е предпочитаният от вас маршрут. Потребителите на Windows също се нуждаят от WinSW. Той също се зарови в процеса на мрежова актуализация и проучи проблем, при който Safe.exe е маркиран като потенциален злонамерен софтуер в Windows, както ни съобщават от общността.

@anselme направи някои донастройки и поправки на грешки в DAG-а (хранилището за транзакции), за да позволи редовни актуализации и запазвания. Той въведе регистриране, за да можем да видим какво се случва там, и поправи проблем, при който секции от DAG не бяха запазени. Текущата мисъл с DAG е да има възли на DAG, работещи заедно с възли на тестова мрежа, записващи всички транзакции, и да видим как работи това.

@bochaco продължава да работи върху пакета на акаунта, криптираните идентификационни данни, съхранявани в мрежата, които позволяват на потребителите да се удостоверяват. Чрез API потребителите вече могат да криптират и декриптират локално кешираното начално число за възстановяване с помощта на парола. CLI е малко по-ангажиран, тъй като всяка операционна система го прави по различен начин, но това предстои. Той също така разглежда регистрите и как имаме достъп до записите назад във времето и коригира проблем със синхронизирането на папки.

@dirvine, @joshuef, @jimcollinson и @Qi_ma обсъдиха потенциални решения за спирането на спам, където нападател може да се опита да затрупа мрежата с маса от малки заявки.

Qi също отвори PR, позволявайки на възлите да потвърдят, че заявките наистина се изпращат от възела, който твърди, че ги изпраща (мярка за сигурност), и друг за съхранени данни за проследяване в близки възли. Лошото откриване на възли сега изглежда доста солидно.

@joshuef завършва задачи от контролния списък на алфа мрежата.

Също така за алфата, @roland изпрати PR за предоставяне на мрежови версии въз основа на git клона, т.е. ако това е стабилният клон, той ще бъде съвместим с бетата, в противен случай съобщението за клона ще заключи мрежата към този клон. Той също така сподели PR за внедряване на мрежови команди sn_testnet_deploy като действия на GitHub и поправи грешката, която причиняваше изчаквания за ръкостискане.

И накрая, @jason_paul повдигна PR за обработка на малки парчета или парчета с нулева дължина и добавянето му в кодовата база на мениджъра на възли.


Източници:

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Redirecting...