Safe Network новини 🇧🇬 4.8.2022

Малко кратки новини през празничния сезон тази седмица, тъй като сме заети с проучване на опциите за разпространението на токените и коригиране на грешки в тестовата мрежа. С малко късмет ще ви дадем повече интересни неща следващата седмица.

Общ напредък

Миналата седмица обяснихме как преработваме „SectionChain“ от сигурен свързан списък в двоично дърво и го комбинираме с „PrefixMap“, за да създадем единична структура. Това е, с което се занимава @roland тази седмица.

Също така смятаме, че би било много хубаво, ако потребителите могат да проверяват съдържанието на своя PrefixMap чрез конзолата, нещо като пътна карта, която ви показва вселената и къде се намирате в нея, така че @bzee работи върху извеждането на тази информация в четим от хора вид, като я конвертира в JSON.

Целият екип обмисля дълбоко как мрежата ще създаде 70-те процента от общите токени, които ще могат да се обработват, как това ще се свърже с клиентите, качващи данни, как ще изглеждат потоците на плащане и какво ще означава това за UX .

Съществуват редица конкуриращи се архитектурни опции за тези токени, някои радикално различни като възможността да използваме един генезис обект, който да е коренът на дървото, от което се извличат всички следващи DBC, или наличието на гора от дървета от същия вид , всеки със собствен генезис (клоним към втория вариант). Работим и върху ролите на клиента и Старейшините при създаването на нови токени при качване на данни.

Надяваме се, че следващата седмица ще имаме нещо по-солидно за докладване.


Преводи:

:uk: English :ru: Russian ; :de: German ; :es: Spanish ; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Safe Network България