Safe Network новини 🇧🇬 7.12.2023

Тази седмица всички работихме, запълвайки дупки, забивайки пирони и заменяйки изгнили греди в предишната тестова мрежа, за да можем да пуснем красивото нещо, което е ReduceConnectionsNet и засега изглежда върви доста добре.

И така, какви бяха тези неща? Е, преминахме от изискване за три потвърдени разходи до изискване за пет, което увеличи времето за проверка. В нашите малки вътрешни тестови мрежи възлите се спъваха поради някои експериментални ограничения, които бяхме въвели преди известно време, което означаваше, че те нямаха достатъчно познания за мрежата, за да изпълняват определени задачи. Дългото чакане на възлите да действат добави към забавянето на проверката, което заедно причини проблеми с работния процес на непрекъсната интеграция (CI), тъй като токените от крана бяха заседнали в неопределеност и т.н. При разработката на софтуер понякога проблемите падат като домино, друг път се надграждат един върху друг като раковини и заговорничат да забавят нещата.

За щастие, след като разбрахме какво се случва, изстъргването на натрупаните раковини от корпуса ни беше просто въпрос на премахване на малко код тук и там.

Част от това беше намаляването на броя на връзките на възли, което доведе до 10 пъти намаление на изтичането на памет в ранните тестове. Също така намалихме скоростите на репликация, които бяха малко объркващи, и добавихме известна проверка, че съобщенията за репликация идват от близък възел, а не от всеки друг, което изглежда успокои нещата значително.

Благодарим, както винаги, на всички, които ни отделиха от времето си, за да тестват нещата. Специално споменаване тази седмица на @mav за неговите подобрения на UX, включително по-познат път за изтегляне и премахване на дублирането на cli флагове. Също така на danieleades, който продължава да подрежда от време на време нашия неуреден работен процес. Наздраве на всички! :beers:

Общ напредък

@bzee рови във вътрешността на testnet, интегрирайки sn-node-manager с програмата за стартиране на testnet.

Подобно ангажиран беше и @chriso, който разработва промени в приложението sn-node-manager, което ще позволи актуализации на тестовите мрежи в движение. Те включват команда remove за – познахте – премахване на отделни възли от тестовите мрежи.

В натоварената седмица @roland се включи с PR, за да обобщи разходите, дори ако процесът get_record се провали. Преди това преобразувахме всички грешки в един вариант, който маскираше този проблем. Той също повдигна още един PR за подобряване на обработката на грешки в процеса на проверка на get_spend.

И @qi_ma беше зает да разбива грешки при репликация и наводняване на връзката. Генезисният възел ставаше претоварен с комуникации, така че той балансира работното натоварване на връзката на генезисния възел чрез замяна на началния възел, когато неговата „K-кофа“ (запис на kad връзки) е пълна. Той също така добави функция към мрежовия модул, която набира обратно при получаване на съобщение за идентифициране от входящ партньор, за да се увери, че не е фалшив приятел, който се крие зад NAT.

@bochaco внедри функция портфейл само за гледане за наблюдение на транзакции и разглежда API-то на Trezor, за да гарантира, че ще работи със SNT.

И @anselme упражнява значителните си мозъчни клетки за проектиране на системи по начини, по които плащанията на авторски права, защитата от двойни разходи и одитът могат да бъдат опростени и с добавянето на DAG за одит. Все още е в ход концептуална работа, но определено ще чуете повече, ако се получи.

Той също така проучи и поправи бъг в CLI-то, докладван от @happybeing относно грешки при плащане на части.


Преводи:

:uk: English :ru: Russian; :de: German; :es: Spanish; :fr: French

  • Подробна информация може да намерите както винаги във форума на международната общност: Safe Network Forum
  • Ако имате въпроси може да ги зададете във Facebook групата на българската Safe общност: Redirecting...
  • Ако искате да следите последните новини заповядайте във Facebook страницата на Safe Network България: Redirecting...